CE INSEAMNA DE FAPT SCAUN ERGONOMIC? (VIDEO)

01.01.1970

Articol scris de MobilaMall.ro

 

POZITIA COATELOR: Asezati-va comod pe scaun, cat mai aproape de birou. Bratele trebuie sa fie paralele cu coloana vertebrala. Puneti-va palmele la nivelul suprafetei de lucru. Reglati inaltimea scaunului astfel incat coatele sa fie la un unghi de 90 de grade.

 

POZITIA COAPSELOR: Trebuie sa puteti sa va plasati cu usurinta degetele mainii sub coapse, in partea exterioara a sezutului scaunului. Daca scaunul este prea inalt, folositi un suport de picioare adecvat. Daca sunteti mai inalti si aveti loc pentru mai mult decat grosimea unui deget intre coapse si scaun trebuie sa aveti un birou mai inalt pentru a va putea inalta scaunul in pozitia corecta.

 

MASURATORI LA NIVELUL GAMBELOR: Stati cu spatele sprijinit de spatar.Aplecati-va putin in fata si incercati sa va introduceti pumnul strans intre spatele gambei si marginea sezutului. Daca nu puteti face usor acest lucru inseamna ca sezutul e prea mare, prea adanc. Ar trebui sa ajustati spatarul mai in fata sau sa introduceti un suport lombar suplimentar (cum ar fi o perna sau chiar un prospop rulat); sau sa va ganditi sa va luati un alt scaun.

 

SUSTINEREA ZONEI LOMBARE: Spatele dumneavoastra trebuie sa fie sprijinit de spatar si ar trebui sa existe o suprafata care sa arcuiasca zona lombara a coloanei vertebrale astfel incat sa nu puteti sta stramb nici atunci cand obositi. Aceasta sustinere este cruciala pentru a reduce stresul muscular. Daca stati stramb si tindeti sa va lasati in jos se exercita o presiune mare asupra discurilor vertebrale.

 

PRIVIREA: Stati comod pe scaun, cu spatele drept si inchideti ochii. Deschideti-i apoi incet. Privirea ar trebui sa va cada fix in centrul monitorului computerului. Daca ecranul este mai sus sau mai jos, va trebui sa faceti modificari, altfel gatul va obosi mult mai rapid.

 

SUSTINEREA BRATELOR: Inaltimea bratelor scaunului trebuie reglata astfel incat sa nu va ridice umerii decat foarte putin. Dotarea scaunului cu brate este foarte importanta deoarece astfel gatul si umerii sunt mai putin solicitati si nu aveti tendinta de a va apleca prea tare in fata.